May 29, 2018

Det är inte bara kinesiska flickor som har det svårt i Kina

I Kinas grannländer rövas det bort flickor

I Kina råder det brist på flickor. Detta betyder då att det inte finns tillräckligt med fruar till alla de män som vill ha en vacker fru som lyssnar på dem. Det är en av de faktorer som ligger till grund för att så många flickor årligen rövas bort i Kina. Nu kommer det dock inte att vara nog med detta, då det inte är något som bidrar till att antalet flickor ökar i Kina. Med anledning av detta så har mera raffinerade metoder skapats av de kriminella ligorna som utför denna människohandel. I det fallet kommer Kinas grannländer och de flickor som finns där att vara ett villebråd. Här handlar det då om Kambodja, Laos och Vietnam.

Varför detta sker är mycket enkelt att se. Här handlar det om grannländer där flickor också många gånger lever i samma situation som flickor i Kina. De räknas helt enkelt till att vara mindre värda än pojkar. Hur som helst är det inte detta som gör att det hela kan fortsätta, utan i det fallet handlar det om dålig kontroll. I länder som Vietnam, Kambodja och Laos är den folkbokföring som finns inte på något sätt upp till par. Inte heller kommer alla de gränskontroller som finns att vara försedda med varken kunskapen eller verktygen för att förhindra en fortsättning av denna illegala verksamhet.

Anledningar till att flickor kidnappas i Vietnam

De två stora anledningarna till att flickor kidnappas i Vietnam och rövas bort över gränsen till Kina är för att bli fruar eller för att slungas ut i den stora prostitution som finns i detta land. Här är detta något som utförs av organiserad brottslighet, precis som när flickor rövas bort från sina familjer i Kinas fattiga byar. De flesta av dessa kommer sedan att slungas ut i den stora världen av prostitution, som också den drivs av samma organiserade ligor som rövar bort dessa barn.

Kina har skrivit på UNICEF barnkonvention

Faktiskt var det redan 1992 som Kina skrev på det som kallas för Barnkonventionen. Som alla vet så innehåller den klara och tydliga regler för hur barn ska och får behandlas i världen. Hur som helst är det 196 stater som har skrivit på denna, men mycket lite har förändrats i kina sedan denna underskrift gjordes. Nu kan många människor fråga sig hur detta kan vara möjligt och om inte detta styrs av klara och tydliga lagar. Naturligtvis finns det lagar som ska styra detta, men de är allt ifrån tydliga. Dessa ger också fortfarande utrymme för en stats egen suveräna ställning i världen. Detta är också en av de hemska saker som gör att handeln med barn och flickor kan fortsätta oförändrat i kina.